Bel voor een afspraak
06 533 44 606

EasyTaping

easytape1EasyTape en de EasyTaping-Methode zijn nieuw. Deze Zwitserse methode is dé revolutie op het gebied van functioneel tapen. Het is gebaseerd op principes uit de fysiotherapie, manuele therapie en osteopathie. Deze aanpak combineert neuroreflectoire facilitatie met myofasciale sturing. Het effect: versneld funcioneel herstel door verbetering van de mechanische sturing van gewrichten en pijnvermindering. De methode wordt wereldwijd succesvol toegepast bij medische en paramedische behandelingen.

Sneller weer in beweging
Bij blessures, chronische aandoeningen en ontstekingsreacties ontstaat drukverhoging in de weefsels en pijn met reflectoire aanpassing in de fascia en spieren. Dit veroorzaakt een remmende werking op spieren en gewrichten met functieverlies tot gevolg. Door middel van EasyTesting technieken wordt getest welke technieken gebruikt moeten worden en in welke richting de tape moet worden aangebracht. Meteen na het tapen wordt pijnvermindering en meer bewegingsvrijheid ervaren. Doelstelling is verbeteren van de artrogene struring en stabiliteit waardoor de gebruiker toegangelijker is voor oefeningen en training.

Hoe werkt het?
EasyTape wordt getapet in de richtingen waarin rondom de probleemzone huidverschuivingen aangenaam zijn en deze de klacht verminderen.

– De huid wordt met de vlakke hand licht op rek gebracht (dit wordt een `test` genoemd)
– De klacht kan pijn, maar bv. ook zwakte, bewegingsbeperking, kriebelen, druk o.i.d. zijn

Eenvoudig gezegd test u de tapelocatie (pijnlijke plek of gewricht) door de huid te verschuiven en te vragen, welke schuifrichting de proefpersoon als aangenamer ervaart. Vervolgens taped u in de aangename richting. Daarna test u of de pijnlijke beweging, bv. lopen of kniebuiging maken, makkelijker gaat.

Hulp van buitenaf
Bij pijnklachten en blessures zoekt het lichaam naar manieren om te kunnen blijven bewegen omdat bewegen noodzakelijk is voor het herstelproces. Het lichaam creëert wat we noemen: compensatiemechanismen. Het lichaam zorgt dat je in bepaalde richtingen makkelijker de spieren kunt bewegen en de huidlagen kunt verschuiven. Met hulp van buitenaf, door EasyTape® te plakken in deze richting, is het lichaam in staat beter te compenseren. Hierdoor kan je makkelijker bewegen en herstelt u sneller.