Bel voor een afspraak
06 533 44 606

Deep Tissue Massage

Deep tissue massage / myofasciale release technieken is een vorm van massage therapie die zich richt op de heroriëntatie van diepere lagen van spieren en het bindweefsel. Het is vooral nuttig voor mensen met chronisch gespannen gebieden zoals een stijve nek, spanning in de lage rug en pijnlijke schouders. In het bindweefsel kunnen ook emoties opgeslagen worden en deze kunnen door massage vrijkomen.
Een Deep tissue massage is een krachtige massage, afgewisseld door zachte aanrakingen. Er worden enkele dezelfde technieken gebruikt als binnen de klassieke massage therapie, maar de bewegingen zijn langzamer en de druk is dieper en deze zal voornamelijk geconcentreerd zijn op de spanningsvelden en pijn.
Wanneer er sprake is van chronische spierspanning of letsel, zijn er meestal verklevingen (banden van pijnlijk en stijf weefsel) in de spieren, pezen en ligamenten. Deze verklevingen kunnen de circulatie blokkeren en pijn en ontstekingen veroorzaken en daarnaast worden bewegingen beperkt.
Deep tissue massage werkt door deze verharde, verkleefde gebieden fysiek af te breken en zo de pijn te verlichten. Om dit te bereiken zal de therapeut directe diepe druk of frictie aanbrengen over de spierbuik. De spieren worden op hun natuurlijke plaats en spanning terug gebracht en het lichaam komt weer in balans.
Na een Deep tissue massage moet u veel water drinken. Er kunnen opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken.