Bel voor een afspraak
06 533 44 606

4 x T METHODE

TEST:
Bij aanvang wordt eerst getest. Dit wordt gedaan om de baseline te bepalen, een start-meting. Zo kan het effect van de behandeling gemeten worden. Tevens wordt de voorkeursrichting van het bindweefsel vastgesteld. Het lichaam geeft zelf aan in welke richting het bindweefsel op wilt, omdat het lichaam aanvoelt of er verbetering van de klacht optreed.

TAPE:
De tape biedt ondersteuning, heeft een stabiliserend effect en zorgt voor verbetering van de proprioceptie (positiezin). Het bindweefsel wordt in de juiste richting gestuurd, waardoor de mechaniek van het gewricht direct verbeterd. Het lichaam wordt weer in balans gebracht!

TRIGGER:
Spanning en overgevoeligheid van de aangedane structuren wordt verbeterd, evenals de verschuifbaarheid van het bindweefsel. De spieren worden wakker geschud.

TRAIN:
Er wordt getraind binnen het pijnvrije traject. Aangedane structuren worden optimaal en op een goede intensiteit belast, zodat herstel en versterking plaatsvindt en de pijn afneemt.

Orthopedische revalidatie volgens de 4 x T methode brengt fysiotherapie in een nieuwe dimensie. Er wordt gebruik gemaakt van fysiotherapie, manuele therapie en training. Met een gericht stappenplan om direct de klachten op te lossen. De 4xT methode is een behandelmethode gebaseerd op een vernieuwde anatomische denkwijze, van o.a. Gil Hedley, wat heeft geleid tot een nieuw behandelmodel.
De “nieuwe anatomie” gaat er van uit dat alle structuren in ons lichaam met elkaar verbonden zijn door middel van bindweefsel, wat ook wel fascie genoemd wordt.
Bindweefsel is een rekbaar weefsel dat overal in het lichaam voorkomt en dat alle onderdelen van het lichaam bij elkaar houdt, zoals de cellen van uw huid, gewrichten, spieren en organen. Het heeft een steunende en verzorgende functie. Het bindweefsel beschermt de organen, verbindt de huid met de spieren en hecht spieren aan botten. Bindweefselvezels passen zich aan als er aan getrokken wordt (ze bevatten spiervezels). Fascie kan een grote rol spelen bij lichamelijke klachten.
Met de 4 x T methode kunnen we fascie beïnvloeden waardoor o.a. de mechaniek van gewrichten verbeterd. Hierdoor wordt er minder (geen!) pijn meer ervaren en kunt u direct makkelijker bewegen! Deze nieuwe methode richt zich minder op het zoeken naar de oorzaak, maar gaat direct opzoek naar de oplossing van het probleem.