Bel voor een afspraak
06 533 44 606

Fysiotherapie

Het succes van Fit by Action Fysiotherapie is in belangrijke mate te danken aan de intensieve en structurele werkwijze. Kenmerkend zijn de unieke behandelfilosofie in combinatie met de persoonsgerichte aanpak. Na een mondeling en fysiek onderzoek volgt er een voorlichtingsgesprek over de oorzaak en het gevolg van uw blessure. Voor een spoedig herstel is het van belang dat de fysiotherapeut niet alleen naar de plek van de klacht(en), maar ook naar de omgeving van de klacht kijkt. Aan de hand van de onderzoeksgegevens zal er een individueel behandelplan worden samengesteld. Voor een sneller verloop van de behandeling is het noodzakelijk om de belasting tijdelijk te verlagen. In eerste instantie wordt, onder andere, door massages (en andere technieken) het aangedane spierweefsel ontspannen en vrij gemaakt van verstijvingen en verhardingen. Op het moment dat de spanning in het spierweefsel is vermindert en het gewricht weer vrij kan bewegen maken we een start met het weer verbeteren van de belastbaarheid van het weefsel. Dit doen we via een gericht rek en ontspanning´s programma. Verder zal de belastbaarheid van het aangedane weefsel verhoogd worden door een individueel samengesteld kracht en coördinatie programma.

Onze behandelfilosofie bestaat dus uit het in eerste instantie scheppen van de mogelijkheden om later weer goed te kunnen gaan trainen. Dus eerst het aangedane weefsel losmaken en vrij maken van verstijvingen (Deep Tissue Massage / Myofasciale release technieken) in combinatie met het vrijmaken van de mogelijke gewrichtsbeperkingen (Manuele Mobilisaties volgens D.A.M.) om daar na weer 100 % procent van het weefsel te kunnen gebruiken om de belastbaarheid te vergroten door het doen van kracht en coördinatie/stabilisatie oefeningen (Revalidatietraining). Om dit te realiseren maakt Fit by Action gebruik van verschillende manipulatie en mobilisatie technieken in combinatie met het gebruik van easy tape om het gewricht in de juiste en pijnvrije richting te sturen. Daarnaast is het van groot belang dat u binnen de pijnvrije zone wel blijft bewegen.

Naast de persoonlijke behandelfilosofie heeft Fit by Action Fysiotherapie nog een aantal andere voordelen:

  • Geen wachttijden !
  • Directe toegankelijkheid (geen verwijzing van huisarts nodig)
  • Snelle doorverwijzing naar andere medische specialisten
  • Uitgebreid netwerk aan medische specialisten, zoals huisartsen, ortho-manuele therapeuten, neurologen, mensendieck therapeuten,orthopedische specialisten,inspanningsfysiologen en sportartsen
  • Contracten met alle verzekeringsmaatschappijen
  • Individuele begeleiding van de trainingsopbouw tijdens de revalidatie
  • Mocht u een afspraak willen maken voor een fysiotherapeutisch onderzoek en/of behandeling dan verzoeken wij u contact op te nemen met Ron Massing (06-533 44 606)